About us

Farma Prima - Distribution of medications, medical supplies and equipment

logo

Farma Prima presents wholesaler which deals with distribution of medicines, medical supplies and equipment in the field of health.

Wholesaler Farma Prima Ltd. represents the result of more than two decades of focused work in the distribution of pharmaceutical products and devices, but as Farma Prima Ltd. operates in the Republic of Macedonia in 2006. Throughout the entire period of operation, Farma Prima managed to build reference corporate values ​​are an example of the modus operandi in distibution branch of pharmaceutical products and devices.

The wide distribution network that covers the whole territory of the Republic of Macedonia, resulting in timely and accurate distribution on a daily basis to all outlets and customers of Farma Prima that the company has built strong professional relationships.

  • Prompt Delivery 95% 95%
  • Professional Services 90% 90%
  • Conditions for Storage 85% 85%
  • Satisfaction of Clients 99% 99%

Vision and Mission

The vision of Farma Prima is to be one of the leaders in the distribution of pharmaceutical products in the territory of Macedonia. Commitment to meeting the highest standards at work, partnership and everyday communication with our customers contribute Farma Prima is a regular supplier to pharmacies, private clinics and hospitals in the territory of Macedonia, whose number annually progressively increases.

Mission Farma Prima is to offer a wide range of pharmaceutical products from renowned domestic and foreign pharmaceutical companies to their clients.

највисок квалитет на своите услуги

највисок квалитет на понудените производи

најбрза и најквалитетна дистрибуција до своите клиенти

развивање на стратешка соработка со своите клучни клиенти

имплементација и развој на корпоративни вредности

запазување на животната средина и еколошките стандарди

Логистика

Фарма Прима е целосно посветена на задоволување на потребите на своите клиенти како и на крајните потрошувачи  и е целосно посветена кон исполнување на највисоките стандарди за складиштење и дистрибуција на фармацевтските производи.

За да се задоволат највисоките стандарди Фарма Прима поседува сопствен магацин со вкупна површина од 2000м2, разладни комори, царински склад како и административна зграда. Фарма Прима располага со флота од транспортни возила (патнички, товарни,пикап возила, комбиња и возила со комора) како и високо обучен кадар се со цел да се задоволат сите потреби на нашите клиенти за навремена достава на порачаните производи.

Фарма Прима со својата дистрибутивна мрежа ја покрива целата површина на Р.Македонија. Доставата на пратките се врши истиот ден кога е извршена порачката. Дистрибуција на порачките на територијата на град Скопје се врши три пати дневно ,а до секој друго место на териоријата на Р.Македонија најмалку 3 пати неделно.

Категориите на лекови кои имаат посебен режим на чување согласно законските прописи и имаат строго контролиран пристап.

Транспортни Возила

флота од транспортни возила (патнички, товарни, пикап возила, комбиња и возила со комора)

Нашиот Тим

високо обучен кадар

Ресурси

Фарма Прима поседува сопствен магацин со вкупна површина од 2000м2, разладни комори, царински склад како и административна зграда

Дистрибутивна Мрежа

Фарма Прима со својата дистрибутивна мрежа ја покрива целата површина на Републилка Македонија

Фарма Прима